valyogtegla_forrastegla
1430125409_600x5001430125437_600x500

Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla

25.750 Ft

Vályogtégláinkat külső és belső teherhordó-, kitöltő-, térelválasztó falazatok építéséhez, vagy akár belsőépítészeti megoldásokhoz is ajánljuk.

Cikkszám: 3006 Kategóriák: ,

Termékleírás

Minősített gépi Forrásvályogtéglák

Földszintes épületek teherhordó falrétegeként égetett tégla megerősítéssel már 30 cm-es falvastagság is elegendő. Többszintes épületeknél a falak vastagításával, téglával vagy vasbeton szerkezettel történő kombinálással növelhetjük a szerkezet állékonyságát, de minden esetben külön statikai méretezés szükséges.

valyogtegla_forrastegla

Méret: (HxSZxM) 250x120x65 mm
Tömeg: 1 elem 3,7 kg
Nyomószilárdság: 3,6 N/mm2
Testsűrűség 1850 kg/m3
Hővezetési tényező: λ (száraz) 0,73 W/mK
Anyagszükséglet: 12 cm fal 51 db/m2
25 cm fal 102 db/m2
38 cm fal 153 db/m2
Léghanggátlás (vakolatlan): 12 cm fal 45 dB
25 cm fal 51 dB
38 cm fal 55 dB
Csomagolás: 1 raklap 250 db

A hőszigetelési határértékek eléréséhez külső oldali, környezetbarát, lélegző hőszigetelő anyagokat javasolunk, mint nádlemez, szórt cellulóz (újrahasznosított papír), lágyfarost lemez, kender, vagy szalma szigetelés. A megfelelő rétegkombinációkkal, előtétfallal könnyedén készíthetünk akár passzívház minőségű falszerkezetet is (U<0,15W/m2 K).

A vályogtégla környezetbarát, természetes építőanyag. Kellemes, egészséges belső légállapotot teremt. Gyártásához nagyságrendileg kevesebb energiát kell felhasználni és előállítása során elhanyagolható széndioxid keletkezik a hagyományos építőanyagokkal összehasonlítva. Akusztikailag kiváló, testsűrűsége eléri az 1600-1700 kg/m3-t. A megfelelő környezeti adottságok figyelembevételével, alapos tervezés, gondos kivitelezés és rendeltetésszerű használat mellett, élettartama a tömör tégláéval vetekszik.

A szerkezeti építőanyagok közt szinte egyedülállóan újrafelhasználható, az épület elbontása után egyáltalán nem terheli a környezetet. Felhasználóbarát jellege megmutatkozik abban is, hogy emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, az iszappakolások gyógyító hatása évezredek óta ismert. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási, valamint légzárási jellemzővel rendelkeznek.

Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér relatív páratartalmát egészségügyi szempontból optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben. Közismert megállapítás, hogy a “vályogházak nyáron hűvösek, télen melegek”. További nem elhanyagolható tulajdonságaik, hogy megkötik a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk, illetve mérséklik az elektroszmog, másodlagos kozmikus és a mesterséges rövidhullámú sugárzások erőtereinek hatását és nem utolsó sorban jóval kisebb a természetes radioaktivitásuk, mint más építőanyagoknak. Vályogtégláinkhoz ajánljuk a vályoghabarcs készítéséhez alkalmas vályogpor termékünket, valamint az univerzális vályogvakolatot, és a végső befejezést jelentő színezett vályog nemesvakolatokat hogy a vályogfalazat megbízható rendszerként jöhessen létre.

Rendelési lehetőség:csak raklaponként. 1 raklap 250db téglát tartalmaz: 16750,- Ft / raklap + 3050 Ft a raklap díja. Egyedi fuvardíjas termék!

További információk

Súly 925 kg

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“Vályogtégla (250db) – kisméretű ForrásTégla”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is.

Majdnem kész ... 67%