Megkértünk néhány jelentkezőt, akik még az elsők között regisztráltak az ÖKO HOME Expóra, hogy írják le véleményüket a konferenciáról, miért döntöttek úgy, hogy megtisztelnek bizalmukkal és eljönnek.

Lássuk:

Zalavári Márk

Kedves Péter!

Nagyrészt a konferencia miatt jövök haza Angliából, ahol barátommal természetes építőanyagokkal való épületfelújításokba és – kiegészítésekbe vágunk bele. Az elmúlt években néhányszor tömlővályoggal is építkeztem. Az egészséges és környezetfelelős élettér kialakítása és képviselete elemi szándékom. Leginkább kapcsolatokat szeretnék kiépíteni a jelenlévő szakemberekkel, gyártó cégekkel, mert szeretném idehaza művelni, terjeszteni és fejleszteni ezt a hozzáállást. Családommal jogosultak vagyunk a 10 millió Forintos CSOK-ra, tervezett otthonunkat az előadások szellemiségében valósítanánk meg. Nagyon köszönöm a konferencia megszervezését, remélem, hogy hatására sok kétkedő is “megpuhul”, mi pedig meggyőzőbb érvekkel is erősödhetünk!

Kacsó Levente – építész, szalmaház építő

Szia Peti! Én mint szalmabála vályog építész , számomra fontos hogy olyan emberekkel találkozzak akik szintén a szakmában tevékenykednek mivel ez egy fontos dolog , ez alatt azt értem hogy eszme cserét folytathatunk , másrészt az ide látogatókat kész tényekkel tapasztalatokkal fel világosíthatjuk a vályog és a szalma pozitívumairól , itt olyan dolgok történnek amelyeket szavakban nem lehet megfogalmazni , Személyesen 4 éve egy hibrid házban lakom, vályog , szalma , nád természetes összetevőkből épült , amelynek a lélektani , komfortérzet és épületfizikája elképesztő . A házam egyben egy bemutató ház is ezért rendszeres jelképes látogatókkal büszkélkedhetem! Amikor a látogatók távozni kívánnak, ami nehezükre esik az esetek 95 %-ban mindig megkérdezem hogy milyen hatással volt az eltöltött idő ebben az ingatlanban? Amelyre a válasz : – ne haragudjon nem tudom megmondani, csak annyit tudok hogy nekem is kell egy ilyen ház .

Kacsó Levente
www.szalmavalyoghazak.ro

Varga Rita – Okleveles építészmérnök

Szia, Péter!

…szóval, hogy miért megyek az ÖKO-HOME-ra? Megpróbálom összefoglalni.
Nagy várakozással tekintek a konferenciára, hiszen sok ismerős előadóval találkozhatok, azokkal akik úttörői a környezettudatos építésnek itt Magyarországon. Külön öröm, hogy külföldi, több évtizedes tapasztalattal rendelkező kivitelezők is ott lesznek. Remélem, hogy sok építeni szándékozó építtető szintén érdeklődik az építés eme tiszta formája iránt, és egymásra találunk. Remélem számomra is nyújt újdonságot úgy az anyagválaszték és technológia tekintetében is. Magam is építkezem, ötleteket várok néhány anyaghasználati kérdésre is.
Varga Rita
okl. építészmérnök
környezettudatos építés szakmérnök

 

Szabó Gabi. “Lakberendező vagyok, cégem a Mágus Műhely 1996-ban alakult. Lakások, családi házak, irodák belső tervezésével, berendezésével foglalkozom.

Én azért megyek el, mert érdekel a téma és azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb az érdeklődés ügyfeleim körében is azon törekvések iránt, melyek a 21.század technológiáját összhangba hozzák a már kipróbált, bevált természetes építési anyagokkal és módszerekkel. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Üdv,
Gabi