Régi házak új hőszigeteléssel – megtérülő befektetés amely kíméli a pénztárcáját és a környezetünket is védi

Már részben a 80-as években épített házak is elavultnak számítanak. Energetikailag bizonyosan messze alulmúlják a mostani technikai elvárásokat. Így már egyszerűbb felújításokkal is sokat takaríthat meg.

Mindegy, hogy olajjal, gázzal, vagy pellettel fűt, a költségek az elmúlt években folyamatosan nőttek és még nőni is fognak. A tél pedig újra el fog jönni. Közel 3500 liter fűtőolajat használ fel egy szezonban egy a 60-as években épület 100m2 alapterületű épület. A rosszul szigetelt falaknak, régi elavult hőszigeteléseknek köszönhetően a megtermelt hő nagy része eltávozik az épületből. Az utcát fűtjük.

Egy hagyományos technológiával megépített régi ház (60-70-80-as években) 4-6x annyi fűtőenergiát használ el, mint egy újonnan épült ház.

Padlásfödém hőszigetelése

Különösen akkor, ha a tető nincs szigetelve, akkor ajánlott a padlásfödém szigetelése – egy olyan terület, mely a legtöbb esetben gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan megoldható.

Előnyök:
– Száraz építőanyagok, melyek nem nedvesítik át a meglévő szerkezetet
– Könnyű, és gyors lerakása a hőszigetelésnek. Magas energiamegtakarítási potenciál.
– Ideális tetőszigetelés járható, de nem lakott tetőtereknél.

A szigeteletlen betonfödémek a legtöbb esetben különösen egyszerű módon újíthatóak fel.
Egy kis hozzáértéssel, ezeket a munkákat akár saját maga is könnyedén el tudja végezni.

A szerkezethez: a STEICOtop amennyiben szükséges a párafékező / párazáró fólia, arra rá kerül lefektetésre. A stossfúgák elkerülése érdekében ajánlott a kétrétegű fektetés (keresztfúgák elkerülésére ügyelni). A tömörített, különösen kemény felület nem igényel további burkolatot, magában járható. Így nem befolyásoljuk negatívan a nyitott diffúziójú hőszigetelést. A szerkezet ezáltal épületfizikai szempontból is magas biztonságot jelent. A határoló szerkezeteknél a hézagmentes kitöltéshez a STEICOflex alkalmas leginkább.

A következő videó jól szemlélteti, mennyire egyszerű és gyors a STEICO TOP farost hőszigetelés kivitelezése.