Az egészségünkre ártalmatlan, ökotudatos építőanyagok piaca Németországban folyamatosan növekszik a kereslet, a minőségi természetes anyagok és rendszerek iránt főleg a végfelhasználók körében növekszik.
A németországi Heinze Bauherrendatei, az építtetők és felújítók körében immár másodjára végezte el felmérését, hogy kiderítse mennyire tudatosak a vásárlók az egészséges belső levegőjű otthonok kialakításában?

Egészséges lakóklíma – egészséges levegőjű otthonok, természetes környezetbarát építőanyagok használatával

Az egészségünkre ártalmatlan, ökotudatos építőanyagok piaca Németországban folyamatosan növekszik a kereslet, a minőségi természetes anyagok és rendszerek iránt főleg a végfelhasználók körében növekszik.

A németországi  Heinze Bauherrendatei, az építtetők és felújítók körében immár másodjára végezte el felmérését, hogy kiderítse mennyire tudatosak a vásárlók az egészséges belső levegőjű otthonok kialakításában?

A mintavételi alap a tavalyihoz (akkor 175 résztvevő) képest több mint duplája (371 magánépíttető) volt. A résztvevők átlagosan 20 perc alatt töltöttek ki a kérdőívet melynek legfontosabb tapasztalatai a következőek:

Az idén megkérdezettek legnagyobb félelme idén is a penésztől volt. Legalább ennyire foglalkoztatta a megkérdezetteket az építőanyagokból származó és kipárolgó emissziók, például: Formaldehid. A megkérdezettek 91% – nagyon komoly problémának ítélte meg ezt.

Összességében nézve nőtt az érdeklődés –még ha csak csekély mértékben is- az egészségünk szempontjából ártalmatlan építőanyagok iránt. A megkérdezettek 64%-a tudatosan keresi az ilyen termékeket.

A megkérdezettek szerint az építészek nem nyitnak eléggé az egészségtudatos építési és felújítási koncepciók irányába, így a kérdőívet kitöltők nem érezték megfelelőnek a szakemberek tájékoztatását / felkészültségét.  Állítja a 2/3-os többség.

Az építtetők / felújítók mindössze 27%-a érzi úgy, hogy az egészségtudatos építés és felújítás tekintetében megfelelő felvilágosítást kapott építészétől, beleértve az egyes építőanyagok előnyös és hátrányos tulajdonságait is. Megfontolandó, hogy a kérdőívet kitöltők 75%-ának fontos lenne, legalább, hogy építésze legalább felajánlja a lehetőséget.

Minden második megkérdezett figyeli a különböző minősítéseket – környezetbarát termékekre vonatkozó védjegyeket.  pl. Blauen Umweltengel, Nature Plus …

több mint 60%, hajlandó a magasabb komfortért és a jobb közérzetért többet fizetni, különös tekintettel igaz ez a hőszigetelésekre és a különböző felületképző anyagokra (vakolat, festék, tapéta stb).

A megkérdezettek 90% rendszeresen szellőztet otthonában. Leggyakrabban a konyhákban, aztán fürdőszobában és a hálószobában.  22%-uk azt állította, hogy a hálószobában állandóan nyitva hagyják az ablakot.

69%-a megkérdezetteknek állítja, hogy kerüli otthonában a magas páratartalmat. Ennek ellentmond az, hogy csupán 45%-ok rendelkezik a páratartalom mérésére alkalmas készülékkel otthonában.

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is. Frissített adatkezelési tájékoztatónkat itt tallálja.

Majdnem kész ... 67%