article_200xOlaszországi Partnerünkről –Naturalia Bau -, mely Olaszország legnagyobb öko építőanyag kereskedője, korábban már írtunk nektek az ÖKO Építés – Felújítás Magazinunk első számában. Magazinunkat azonban csak a regisztrált tagjaink kapják, meg így most szeretnénk a nagyobb nyilvánosság elé tárni ezt a példaértékű épületet.

1406053373_200xA Natrualia Bau 2009-ben Klimahaus Gold+ díjat kapott, melyet azok az épületek kapják meg, melyek energiahatékonysága kimagasló és környezetbarát építőanyagok használatával készül, mely támogatja a fenntartható fejlődést.

 • klimahause Gold+ : 8kWh/(m2.év)
 • 10kW fűtőenergia 1m3 földgáznak felel meg. 
 • Éves CO2 megtakarítása az épületnek:20.000kg
 • Fotovoltaikus előállítás:25.462kWh
 • Teljes energiafelhasználás:19.298 kWh
 • Plusszban megtermelt energia, többletenergia:6.164kWh

Klímasemleges építés

Zeró emisszió – és a levegőnk tiszta marad

Hogyan működik a klímasemleges építés?

A közlekedés, és az ipari termelés következtében fellépő környezetszennyezés már évtizedek óta fontos téma, nem különösebb említést kapott azonban ezen belül az építőipar. Világviszonylatban azonban az építőipar a CO2 kibocsájtás egyharmadáért felelős! A Naturalia Bau cégközpontja Olaszország első klímasemleges irodaépülete, mindehez még természetes építőanyagokból épült! Az épület nem csupán CO2 semleges, hanem pozitív CO2 mérleggel bír.

Mit is jelent a zéró emisszió egy épület esetében?

A zéró energia lefordítva annyit tesz, hogy az épületnek nincs semmi CO2 kibocsájtása, és ezzel a környezetet sem terheli. Az épület lakóinak pedig, egészséges beltéri levegőt és környezetet, mindehez hosszú távú megtakarítást az energia függetlenség miatt.

Hogyan érték ezt el?

Kiemelt hangsúly minőségi hőszigetelőanyagok alkalmazásánál: a jó hőszigetelés által megelőzhető a szükségtelen Energia- és hőveszteség, és védelmet biztosít a nyári túlmelegedés ellen is!  Mind a padló, födém és tetőszigetelésnél használt anyagok hőszigetelő képessége kimagasló és ehhez jönnek a jól szigetelt ajtók és ablakok.

 • Fűtés –és hűtés talajhővel
 • A geotermikus rendszer segítségével rendkívül gazdaságos módon hűtjük nyáron és fűtjük télen az irodánkat.
 • Áramellátás – napenergiával
 • Az épület tetején helyett kapott 200m2 felületű fotovoltaikus rendszer látja el árammal a geotermikus rendszert és a világító és egyéb elektromos berendezéseket az irodában.
 • A kontrollált központi szellőztetés és a fűtőhűtő berendezés kéz a kézben teszi a dolgát, így akár nagyobb mennyiségű légcsere is megoldható hőveszteség nélkül.
 • A hűtés-és fűtés a falba és padló épített csöveken keresztül,  vályogvakolattal kiegészítve történik. A vályogvakolat és a falfűtés ideális párosítás. A rendszer alacsony hőmérsékleten működik, melyet a vályog nagyon hosszú ideig képes eltárolni.

A NATURALIA BAU új irodaépülete aktívan kiveszi a részét a klímavédelemből, mert építtetői számára tudva levő volt, hogy a természeti erőforrásokkal takarékosan bánva, felelőségteljes módon lehet csak az elkövetkezendő generációk számára élhető környezetet örökül hagyni.

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is. Frissített adatkezelési tájékoztatónkat itt tallálja.

Majdnem kész ... 67%