Régi házak, új hőszigeteléssel

Felújítás természetes hőszigetelésekkel, ami jó a pénztárcájának és a környezetünknek is!

Tulajdonképpen már a 80-as években épült házak is régi épületeknek minősülnek. Jogosan, hiszen akkoriban az energetikai elvárások közel sem azok voltak, mint napjainkban. Ezért itt már egyszerűbb beavatkozásokkal is sok pénz és jelentős energia takarítható meg.

A régi épületekben a legtöbb hő a következő helyeken távozik:

  • Tető: ~ 42%
  • Falak: ~35%
  • Ablakok: ~16%
  • Padló: ~7%

 

A régi épületek energiafogyasztása átlagosan négy-hatszorosa egy új épületnek! Ne fogadja el ezt a helyzetet, hiszen tudatos felújítási tervvel, a régi épületet a mai kor energetikai követelményeinek megfelelő szintre lehet hozni. A megfelelő hőszigetelés kulcsfontosságú – és a STEICO termékekkel különösen környezetbarát is!

kornyezetbarat hoszigeteles

Felújítás – egy biztosan megtérülő befektetés

A STEICO természetes hőszigetelésekkel jelentős javulást érhet el otthona lakóklímájában, komfortérzetében! A STEICO hőszigetelések télen a házban tartják a kellemes meleget, nyáron pedig megvédik otthonát a hőségtől és a túlmelegedéstől! A nagy tömegének köszönhetően a külső zajoktól is megvédi otthonát.

A felújítással nemcsak otthona fenntartási költségeit csökkenti, de az épület élettartalmát is megnöveli és az ingatlan értékét is megemeli.

Felújítás – egy biztosan megtérülő befektetés

steicocannaflex-kenderTetőszigetelés
A kiépített tetőtereknél a tető szigetelése különösen fontos, mivel itt megy végbe a legnagyobb hőveszteség. Az ok: a lakófelülethez mérten nagy hőátadó felület.
Ajánlott anyagok: STEICOflex, STEICOUniversal,STEICOspecial, STEICOzell

steicozell befujasos szigeteles
steico-protect-steico-flexHomlokzati hőszigetelés:


A homlokzat hőszigetelésével különösen hatékonyan minimalizálhatja a hőhidakat, melyeknél a megtermelt hő kifelé szökik. A végső felületkialakításnál pedig a STEICO fagyapot hőszigetelő rendszerekkel számos lehetősége adódik: vakolt homlokzat, vagy átszellőztetett homlokzat. STEICOinternal, STEICOflex, STEICOzell

 

 


 


steico-tetoszigetelesPadlás szigetelése

Akkor, ha a tető nincs leszigetelve a padlásfödém szigetelése különösen ajánlott. Ez a munkafolyamat a legtöbb esetben gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan elvégezhető.

STEICOtop

 

Miért válassza a STEICO természetes fagyapot hőszigeteléseket?

Környezettudatosság, mely már az alapanyag előállításánál elkezdődik: a STEICO fa alapú hőszigetelő anyagokhoz saját erdőgazdálkodásból származik az alapanyag, melyről az FSC tanúsítvány árulkodik. Egy közepes családi ház teljes hőszigetelése , annyi CO2 megtakarítást jelent mint amennyit egy kisautó 200.000km megtétele alatt kibocsát!

A fenntartható, ökologikus építés a STEICO számára, több mint egy divatos hívó szó. Célunk, hogy a ma épületei a jövő generáció elvárásainak is megfeleljenek. Mindemellett különösen ügyelünk az alapanyagok megválasztásnál és a gyártásnál is, hogy a környezetünket is védjük és termékeink funkcionalitásukat és minőségüket tekintve kitűnjenek!