BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg-os

3 652 Ft

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

SKU: 2960 Categories: , Tag:

Description

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

Ezen zsákos készvakolatokat, kisebb építkezéseknél kézzel, nagyobb építkezéseknél vakológéppel is felhordható (PFT G4,G5 vagy a Putzmeister MP25; Wagner vakológépek). Legfőbb különbség a mész-cement vakolatokkal szemben, hogy a vályogvakolat, újranedvesítés után ismét formázhatóvá válik, így könnyedén kijavíthatóak az esetleges felületi hibák, így tökéletesen alkalmas a saját kivitelezésre is. A vályogvakolat 100%-ban újrahasznosítható, így ha kellően ügyeltünk a munkavégzés helyszínének tisztaságára a lepotyogott anyag, teljes mértékben felhasználható. A vályogvakolatok ökológiai mérlege rendkívül jó, előállításához kb.25-30kWh/m3 primerenergia szükséges, míg egy nagy általánosságban használt mész-cement vakolatnak 1400kWh/m3 életciklusa végén pedig újrahasznosítható vagy teljes mértékben komposztálható.

A vályogvakolatok pozitív tulajdonságai:

  • Minimalizálja a penészedés veszélyét: természetes páraszabályozó képesség, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalom lesz otthonában.
  • Nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot, így nincs káros kipárolgása sem. Allergiásoknak is ajánlott.
  • Antisztatikus felület: a diszperziós felületekkel ellentétben nem töltődik fel statikusan, így a szálló finompor mennyisége is minimális
  • Közömbösíti a kellemetlen szagokat és a levegőben lévő illékony szerves vegyületek. A vályogvakolatban lévő agyagásványok képesek megkötni és tartósan közömbösíteni a VOC-ket.
  • Környezetbarát: az előállításához alacsony primerenergia szükséges, életciklusa végén 100% újrahasznosítható vagy komposztálható
  • Kivitelezőbarát: a vályog nem irritálja bőrét, és a szerszámokat sem kell azonnal elmosnia. A bekevert anyagot akár 5 napig használhatja.

Vályogvakolatok alkalmazásáról készítettünk egy átfogó technikai leírást:

Épületfizikai tulajdonságok

A vályog építőanyagok pozitív tulajdonságai, különösen jól érvényesülnek, a mai modern energiatakarékos építési módszereinknél. A vastag hőszigetelés, az egyre jobban szigetelő ajtók és ablakok, a nem megfelelő szellőztetéssel párosulva sok esetben penészedéshez vezet . Korunk legnagyobb épületbiológiai kihívása a penész, mely nem csupán esztétikai problémát okoz, de komoly egészségkárosító hatása is lehet. A penész minden olyan felületen képes megjelenni, ahol a hőmérséklet ehhez megfelelő és kellő nedvesség található. A vályogvakolatok természetes módon képesek a levegő belső páratartalmát szabályozni, ezáltal minimalizálni a penészedés veszélyét. Azáltal, hogy képes a levegőből nedvességet gyorsan és nagy mennyiségben felvenni, közömbösíti a nedvességcsúcsokat – ennek kiváló bizonyítéka a vályogvakolattal ellátott fürdőszobában még közvetlenül sem párásodik be a tükör! Amennyiben még ez nem lenne elegendő, akkor is jó szolgálatot tesz a vályogvakolat. Amennyiben egy kevés pára a felületen lecsapódna, a vakolat azt felveszi és eloszlatja a nedvességet a belső kapillárisokban. Pontosan ez az amit, a ma leggyakrabban használt, beltéri vakolatok nem tudnak.

BIOKAY Univerzális vályogvakolat –klasszikus kétrétegű vályogvakolat

A BIOKAY Univerzális vályogvakolat egy klasszikus két rétegben felhordható vályogvakolat, mely egy alap és egy fedőrétegből áll. 25kg-os zsákos és 1000kg-os Big Bag kiszerelésben érhető el. Kiválóan alkalmas vályogházak felújításánál, illetve új építésnél is. Nagyobb rétegvastagságban is felhordható,így alkalmas szalmaházak belső és külső vakolására is. Figyelem külső térben, önmagában nem alkalmazható a vályogvakolat, azt a víztől és nedvességtől óvni kell. Ez történhet mész – vagy szilikát vakolat befejező rétegként történő alkalmazásával!

Kivitelezési videó, BIOKAY Univerzális vályogvakolat kézzel történő felhordása:

Additional information

Weight 25 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg-os”

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük