LEHMORANGE Standard vályogrost lap 22mm-es

5 795 Ft

A vályogrostlap a gipszkarton zöld alternatívája, így az alkalmazási területek is megegyeznek: belső falak, mennyezetek, válaszfalak, függesztett álmennyezetek, tetőterek kiépítéséhez. Csak egész raklapban rendelhető egyedi fuvardíjas termék. 1 raklap: 31,24 m2 az ár 1 táblára vonatkozik,ami 0,781m2.

 

Description

A LEHMORANGE zöld, fenntartható és high tech

Aki egészségesen és fenntarthatóan szeretne élni és dolgozni annak most itt egy új lehetősé, az innovatív ökologikus szárazépítészet vályogrostlapokkal.

A vályog, egy olyan természetes építőanyag, melynek rendkívül jó építésbiológiai, épületfizikai és élettani tulajdonságai vannak.  A vályog a modern vegyipari összetevőkből készült építőanyagokkal szemben természetes módón képes szabályozni a relatív páratartalmat és a levegőben lévő károsanyagokat, kellemetlen szagokat is semlegesíti. Nem utolsó szempont, hogy a vályognak rendkívül jó az ökológiai lábnyoma: mind az építőanyag gyártásához felhasznált alacsony energiaigényt tekintve, mind pedig az életciklusa végén történő komposztálhatósága komoly előny a környezetvédelem szempontjából.

Standard vályogrostlap – Lehmorange basic 22mm-es vályogrostlap

A LEHMORANGE vályogrostlappal nemcsak lakótereket alakíthatunk ki, hanem egészséges lakótereket. A vályog egy kiváló természetes anyag, mely számos pozitív épületfizikai, épületbiológiai előnnyel bír: jelentős mértékben képes szabályozni otthonunk relatív páratartalmát. Kiváltképpen fontos ez a szárazépítészetben, ahol általában kevés hőtároló kapacitással bírnak a falak.

Tulajdonságok:

 • Természetes építőanyag, nincsen káros kipárolgása
 • csökkenti a penészedés kialakulásnak a veszélyét, vizes helyiségekben is alkalmazható
 • Egészséges lakóklíma
 • Megköti és közömbösíteni a levegőben lévő illékony szerves vegyületeket
 • Közömbösíti a kellemetlen szagokat
 • Kiváló hangszigetelő hatású: 51 db
 • Nagyon magas hőtároló kapacitás / nagy hőtároló tömeg
 • Nem éghető
 • Képes a levegő páratartalmát szabályozni
 • Egyszerű és könnyű szerelhetőség
 • Nem tartalmaz károsanyagokat
 • Környezetbarát
 • Kiváló az ökológiai lábnyoma
 • Csökkenti az elektroszmogot a magasfrekvenciás elektromágneses sugárzást
 • Antisztatikus felület.

Technikai adatok:

A 22mm vastag vályoglapokat a szárazépítészetben megszokott fogadófelületekre csavarozva  rögzíthetjük.  Vágása tapétavágó késsel történhet.

Vastagság x Hossz x Szélesség 22 mm x 125 cm x 62,5 cm
Táblaméret 0,781 m² / tábla
Súly 27 kg/m²
Tűzvédelmi osztályba sorolás Nem éghető, DIN 4102 T1-3
Anyagsűrűség ρ 1300 kg/m³
Speciális hőtároló kapacitás Cp.1.0 KJ / kgK
Hővezetési tényező λ kb.0,47 W/mK
Anyagsűrűség ρ 1300 kg/m³
Hanggátlás 51db, 10cm-es válaszfalnál

 

Vályogrostlap alkalmazási területei:

A vályogrostlap a gipszkarton zöld alternatívája, így az alkalmazási területek is megegyeznek: belső falak, mennyezetek, válaszfalak, függesztett álmennyezetek, tetőterek kiépítéséhez. A 16mm-es vastagságban elérhető táblák szilárd fogadófelületre kerülnek felragasztásra, kapcsozva vagy csavarozva: beton, ,mészhomok tégla, égetett tégla, osb vagy fagyapot hőszigetelő táblákra. A 22mm-es vályogrostlapok a szárazépítészetben hagyományosan alkalmazott fogadófelületre csavarokkal vagy kapcsokkal rögzítésre. A fúgákat erősítő szalaggal kell ellátni, és egy vékony réteg vályogvakolattal teljes felületen vakolni. Ahogyan a szárazépítészetben szokás, az installációs vezetékeket a tábla mögött egyszerűen el lehet helyezni.

Egyedi fuvardíjas termék,csak egész raklapos mennyiségben rendelhető. Figyelem az ár 1 táblára vonatkozik,ami 0,781m2

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is. Frissített adatkezelési tájékoztatónkat itt tallálja.

Majdnem kész ... 67%