BIOKAY Univerzális vályogvakolat 25kg-os

3 652 Ft

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

SKU: 2960 Categories: , Tag:

Description

BIOKAY Univerzális vályogvakolat

A kiváló alapanyagok, mint a vályog, különböző szemcseméretű homokfajták, természetes rostok és a cellulóz mindenféle mesterséges adalékanyag nélkül biztosítják azon technikai tulajdonságokat, melyet egy mai készvakolattól elvárhatunk.

Ezen zsákos készvakolatokat, kisebb építkezéseknél kézzel, nagyobb építkezéseknél vakológéppel is felhordható (PFT G4,G5 vagy a Putzmeister MP25; Wagner vakológépek). Legfőbb különbség a mész-cement vakolatokkal szemben, hogy a vályogvakolat, újranedvesítés után ismét formázhatóvá válik, így könnyedén kijavíthatóak az esetleges felületi hibák, így tökéletesen alkalmas a saját kivitelezésre is. A vályogvakolat 100%-ban újrahasznosítható, így ha kellően ügyeltünk a munkavégzés helyszínének tisztaságára a lepotyogott anyag, teljes mértékben felhasználható. A vályogvakolatok ökológiai mérlege rendkívül jó, előállításához kb.25-30kWh/m3 primerenergia szükséges, míg egy nagy általánosságban használt mész-cement vakolatnak 1400kWh/m3 életciklusa végén pedig újrahasznosítható vagy teljes mértékben komposztálható.

A vályogvakolatok pozitív tulajdonságai:

  • Minimalizálja a penészedés veszélyét: természetes páraszabályozó képesség, melynek köszönhetően állandóan ideális páratartalom lesz otthonában.
  • Nem tartalmaz semmilyen mesterséges vegyi anyagot, így nincs káros kipárolgása sem. Allergiásoknak is ajánlott.
  • Antisztatikus felület: a diszperziós felületekkel ellentétben nem töltődik fel statikusan, így a szálló finompor mennyisége is minimális
  • Közömbösíti a kellemetlen szagokat és a levegőben lévő illékony szerves vegyületek. A vályogvakolatban lévő agyagásványok képesek megkötni és tartósan közömbösíteni a VOC-ket.
  • Környezetbarát: az előállításához alacsony primerenergia szükséges, életciklusa végén 100% újrahasznosítható vagy komposztálható
  • Kivitelezőbarát: a vályog nem irritálja bőrét, és a szerszámokat sem kell azonnal elmosnia. A bekevert anyagot akár 5 napig használhatja.

Vályogvakolatok alkalmazásáról készítettünk egy átfogó technikai leírást:

Épületfizikai tulajdonságok

A vályog építőanyagok pozitív tulajdonságai, különösen jól érvényesülnek, a mai modern energiatakarékos építési módszereinknél. A vastag hőszigetelés, az egyre jobban szigetelő ajtók és ablakok, a nem megfelelő szellőztetéssel párosulva sok esetben penészedéshez vezet . Korunk legnagyobb épületbiológiai kihívása a penész, mely nem csupán esztétikai problémát okoz, de komoly egészségkárosító hatása is lehet. A penész minden olyan felületen képes megjelenni, ahol a hőmérséklet ehhez megfelelő és kellő nedvesség található. A vályogvakolatok természetes módon képesek a levegő belső páratartalmát szabályozni, ezáltal minimalizálni a penészedés veszélyét. Azáltal, hogy képes a levegőből nedvességet gyorsan és nagy mennyiségben felvenni, közömbösíti a nedvességcsúcsokat – ennek kiváló bizonyítéka a vályogvakolattal ellátott fürdőszobában még közvetlenül sem párásodik be a tükör! Amennyiben még ez nem lenne elegendő, akkor is jó szolgálatot tesz a vályogvakolat. Amennyiben egy kevés pára a felületen lecsapódna, a vakolat azt felveszi és eloszlatja a nedvességet a belső kapillárisokban. Pontosan ez az amit, a ma leggyakrabban használt, beltéri vakolatok nem tudnak.

BIOKAY Univerzális vályogvakolat –klasszikus kétrétegű vályogvakolat

A BIOKAY Univerzális vályogvakolat egy klasszikus két rétegben felhordható vályogvakolat, mely egy alap és egy fedőrétegből áll. 25kg-os zsákos és 1000kg-os Big Bag kiszerelésben érhető el. Kiválóan alkalmas vályogházak felújításánál, illetve új építésnél is. Nagyobb rétegvastagságban is felhordható,így alkalmas szalmaházak belső és külső vakolására is. Figyelem külső térben, önmagában nem alkalmazható a vályogvakolat, azt a víztől és nedvességtől óvni kell. Ez történhet mész – vagy szilikát vakolat befejező rétegként történő alkalmazásával!

Kivitelezési videó, BIOKAY Univerzális vályogvakolat kézzel történő felhordása:

Additional information

Weight 25 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is. Frissített adatkezelési tájékoztatónkat itt tallálja.

Majdnem kész ... 67%