Color termékcsalád  – Természetes felületképző anyagok

COLOR – a természetes színek világa

COLOR gyűjtőnév alatt a beltéri agyag nemesvakolatok, beltéri vékonyvakolatok, agyagfestékek találhatóak. Az agyagvakolat színezésére, gondosan összeválogatott természetes ásványi és föld pigmentek állnak rendelkezésre – letölthető színkártya-, melyeket kollégáinknál a Color & Stucco d’argilla színminta dobozban megtekinthet.

Az igazán profiknak lehetősége van még különlegesebbé tenni az otthonukat a méhviasz alapú effekt waxokkal. A waxok használatával nemcsak egyedi design érhető el, de felületeink ellenállóbak lesznek a külső hatásokkal szemben, bizonyos esetekben hőálló és mosható felületek is kialakíthatóak így.

Nemesvakolatok a webshopban: itt

Az  agyagvakolatok, 100%-ban természetesek, mentesek mindenféle vegyi adaléktól, így a lakóterünk felé sem párologtatnak ki káros anyagokat, melyek egészségkárosító hatásúak.

A kép azt mutatja meg, hogy a levegőben megtalálható károsanyagcsoportokból 24 óra elteltével, milyen mértékű (mg /m3) csökkenés történt.

Az agyagvakolatoknak légtisztító hatásuk van: oly mértékben képesek, a lakótereinkben tipikusan előforduló „épületmérgek” semlegesítésére, mint semmilyen más ma ismert építőanyag! Európa egyik legismertebbkutatóintézete átfogó kísérletsorozattal kétség kívül bebizonyította ezen rendkívüli képességét a Tonputz © agyagvakolatainknak. A kísérletsorozat eredményéről és az eredeti értékelő lapot itt tekintheti meg:

Holzforschung Austria Institut kivonat eredeti, német nyelvű: voc_hfa_zsfsg.pdf

magyar nyelvű:

magasan_a_tobbi_vakolat_folott.pdf

 

Páraszabályozó képesség– az agyag nagy belső felületének köszönhetően nagy mennyiségben képes a levegőben lévő nedvességet felvenni és mint egy puffer eltárolni – ezáltal a penészedés és a dohos rossz levegő szinte teljesen minimalizálható. Egész évben ideális 50-55% közötti páratartalom tartható.

 

Antisztatikus felület – az agyagvakolattal ellátott falak, antisztatikusak, ezáltal a levegőben szálló finompor nem reked meg a levegőben, annak mennyisége jelentősen csökken.  Nyugat –Európában a wellness kezelések alapja a finompor mentes környezet.

ÖKO Tudatos – a vályog-és agyag építőanyagok ökológiai mérlege rendkívüli, előállításukhoz csekély energia szükséges (a mész-cement vakolatok előállításához szükséges energia mindössze 1%-át igényli), gyakorlatilag korlátlanul újrahasznosítható, vagy az életciklusa végén egyszerűen komposztálható. A természetes anyagok használatával Ön is egy lépést tesz ahhoz, hogy ne használjuk fel meggondolatlanul a rendelkezésre álló készleteket és ne terheljük tovább földünket!

1. 2. COLOR OBJEKTSPACHTEL – beltéri agyag nemesvakolat ideális választás gipszkarton és gipszrost lemezekhez

A Color Objektspachtel  – a legjobb ár/ érték arányú nemesvakolatunk. Az Objektspachtel alkalmazható meglévő vakolatra illetve gipszkarton, gipszrost lapokhoz.

Az Objektspachtel egy finom agyag alapú beltéri vékonyvakolat, csiszolt vagy szivacsolt ásványi felületek előállításához. Használatával akár a q3-as minőségű glettelés is elkészíthető, mind gipszkartonnál, mind gipszrost lapoknál. A nemesvakolat anyagában színezhető, így egy lépésben történik a glettelés és a színezés, megspórolható a festés!

Legnagyobb előnye azonban a lakóklímára gyakorolt pozitív hatása. Az antisztatikus hatása az agyagvakolatoknak itt is teljes mértékben érvényesülni tud. A kellemetlen szagok és károsanyagok semlegesítése, a vékonyabb rétegvastagság ellenére is átlagon felüli. Egyedül a páraszabályozó képessége marad el a vastagabb rétegben felhordott vályogvakolatoktól, így csak kisebb páraterheléseket képes kiegyenlíteni.

A kivitelezés történhet hagyományos módon kézzel, de vakológéppel is ezáltal nagy felületeknél is egyenletes minőségben és gyorsan lehet dolgozni.

Kiszerelés: 25kg-os zsákos kiszerelés

Alapszínek: törtfehér, fehér. Terracotta nincs ennél a terméknél!

Anyagszükséglet: 1kg / m2 / 1mm anyagvastagságnál

Kiadósság ~17m2-re elegendő 1,5mm-es anyagvastagság mellett

Színezés: Az Objektspachtel nemesvakolat 2 alapszínben érhető el, törtfehér és fehér, így a sötétebb színek (alábbi színkódok:111,113,205,206,207,208) nem elérhetőek ennél a termékünknél.

Nehogy itt hagyja, vigye el ajándékba adjuk!
Vályogvakolat felujító start készletet

Már csak azt kell tudnom, hogy hova küldhetem.  
Addja meg azt az email címét amit használ amire biztosan megkapja ezt a fontos anyagot. 

Az adataid biztonságban vannak harmadik fél számára nem adjuk ki és bármikor egyetlen kattintással leiratkozhatsz. Nem küldünk levelet csak a témával kapcsolatos hasznos infókat amik érdekesek számodra is. Frissített adatkezelési tájékoztatónkat itt tallálja.

Majdnem kész ... 67%