Color termékcsalád  – Természetes felületképző anyagok

COLOR – a természetes színek világa

COLOR gyűjtőnév alatt a beltéri agyag nemesvakolatok, beltéri vékonyvakolatok, agyagfestékek találhatóak. Az agyagvakolat színezésére, gondosan összeválogatott természetes ásványi és föld pigmentek állnak rendelkezésre – letölthető színkártya-, melyeket kollégáinknál a Color & Stucco d’argilla színminta dobozban megtekinthet.

Az igazán profiknak lehetősége van még különlegesebbé tenni az otthonukat a méhviasz alapú effekt waxokkal. A waxok használatával nemcsak egyedi design érhető el, de felületeink ellenállóbak lesznek a külső hatásokkal szemben, bizonyos esetekben hőálló és mosható felületek is kialakíthatóak így.

Nemesvakolatok a webshopban: itt

Az  agyagvakolatok, 100%-ban természetesek, mentesek mindenféle vegyi adaléktól, így a lakóterünk felé sem párologtatnak ki káros anyagokat, melyek egészségkárosító hatásúak.

A kép azt mutatja meg, hogy a levegőben megtalálható károsanyagcsoportokból 24 óra elteltével, milyen mértékű (mg /m3) csökkenés történt.

Az agyagvakolatoknak légtisztító hatásuk van: oly mértékben képesek, a lakótereinkben tipikusan előforduló „épületmérgek” semlegesítésére, mint semmilyen más ma ismert építőanyag! Európa egyik legismertebbkutatóintézete átfogó kísérletsorozattal kétség kívül bebizonyította ezen rendkívüli képességét a Tonputz © agyagvakolatainknak. A kísérletsorozat eredményéről és az eredeti értékelő lapot itt tekintheti meg:

Holzforschung Austria Institut kivonat eredeti, német nyelvű: voc_hfa_zsfsg.pdf

magyar nyelvű:

magasan_a_tobbi_vakolat_folott.pdf

 

Páraszabályozó képesség– az agyag nagy belső felületének köszönhetően nagy mennyiségben képes a levegőben lévő nedvességet felvenni és mint egy puffer eltárolni – ezáltal a penészedés és a dohos rossz levegő szinte teljesen minimalizálható. Egész évben ideális 50-55% közötti páratartalom tartható.

 

Antisztatikus felület – az agyagvakolattal ellátott falak, antisztatikusak, ezáltal a levegőben szálló finompor nem reked meg a levegőben, annak mennyisége jelentősen csökken.  Nyugat –Európában a wellness kezelések alapja a finompor mentes környezet.

ÖKO Tudatos – a vályog-és agyag építőanyagok ökológiai mérlege rendkívüli, előállításukhoz csekély energia szükséges (a mész-cement vakolatok előállításához szükséges energia mindössze 1%-át igényli), gyakorlatilag korlátlanul újrahasznosítható, vagy az életciklusa végén egyszerűen komposztálható. A természetes anyagok használatával Ön is egy lépést tesz ahhoz, hogy ne használjuk fel meggondolatlanul a rendelkezésre álló készleteket és ne terheljük tovább földünket!

1. 2. COLOR OBJEKTSPACHTEL – beltéri agyag nemesvakolat ideális választás gipszkarton és gipszrost lemezekhez

A Color Objektspachtel  – a legjobb ár/ érték arányú nemesvakolatunk. Az Objektspachtel alkalmazható meglévő vakolatra illetve gipszkarton, gipszrost lapokhoz.

Az Objektspachtel egy finom agyag alapú beltéri vékonyvakolat, csiszolt vagy szivacsolt ásványi felületek előállításához. Használatával akár a q3-as minőségű glettelés is elkészíthető, mind gipszkartonnál, mind gipszrost lapoknál. A nemesvakolat anyagában színezhető, így egy lépésben történik a glettelés és a színezés, megspórolható a festés!

Legnagyobb előnye azonban a lakóklímára gyakorolt pozitív hatása. Az antisztatikus hatása az agyagvakolatoknak itt is teljes mértékben érvényesülni tud. A kellemetlen szagok és károsanyagok semlegesítése, a vékonyabb rétegvastagság ellenére is átlagon felüli. Egyedül a páraszabályozó képessége marad el a vastagabb rétegben felhordott vályogvakolatoktól, így csak kisebb páraterheléseket képes kiegyenlíteni.

A kivitelezés történhet hagyományos módon kézzel, de vakológéppel is ezáltal nagy felületeknél is egyenletes minőségben és gyorsan lehet dolgozni.

Kiszerelés: 25kg-os zsákos kiszerelés

Alapszínek: törtfehér, fehér. Terracotta nincs ennél a terméknél!

Anyagszükséglet: 1kg / m2 / 1mm anyagvastagságnál

Kiadósság ~17m2-re elegendő 1,5mm-es anyagvastagság mellett

Színezés: Az Objektspachtel nemesvakolat 2 alapszínben érhető el, törtfehér és fehér, így a sötétebb színek (alábbi színkódok:111,113,205,206,207,208) nem elérhetőek ennél a termékünknél.